Дуже зручний прилад для приготування кави в будь-яких умовах. Підійде до більшості чашок.
КАВА ПО-В'ЄТНАМСЬКИ
Кава по-в'єтнамськи - один з тих видів приготування кави, який варто спробувати кожному любителю кавового напою. До того ж, це дуже просто!
Спосіб приготування кави по-в'єтнамськи:
Для цього Вам потрібно:
- набір для приготування кави, що складається з фільтра, віджиму, кришки.
- склянка
- кава Natur Boutique-Vicofi (Вікоф)
- згущене молоко
- лід (за бажанням)
- Додайте в стакан 2-4 столові ложки згущеного молока. Чим більше згущеного молока, тим солодшою буде кава.
- Встановіть фільтр на склянку, насипте 2-3 столової ложки меленої кави в фільтр, розрівняйте, накрийте віджимом і залийте трохи гарячої води (трохи нижче температури кипіння), щоб змочити каву. Чим більше кави додаєте й ту ж саму притискуєте, тим міцнішою буде кава.
- Зачекайте 30-40 секунд.
- Долийте гарячу воду, що залишилася, до межі фільтра і закрийте кришкою.
- Залиште на кілька хвилин, поки готова кава до кінця не стече через фільтр в стакан. Спостерігайте за тим, як кава по краплиньці стікає. Зазвичай це займає 4-5 хвилин. Якщо кава занадто швидко капає - притисніть тугіше віджим. Якщо, навпаки, стікання довше 5 хвилин, то, швидше за все, Ви занадто туго притиснули віджим.
- Зніміть фільтр зі склянки і розмішайте каву.
- Кава по-в'єтнамськи може подаватися гарячою або холодною, додавши лід. Щоб вийшов гарячий напій, під час стікання кави опустіть стакан в іншу склянку більшого розміру з гарячою водою.
У разі, якщо ви бажаєте холодну каву, то краще за все готову і перемішану каву перелити в іншу склянку з льодом.