- SEO
Напівтвердий закарпатський сир за швейцарською технологією. Виготовлений зі свіжого сільського молока без використання штучних добавок.
Сир "Нарцис Карпат" відноситься до різновиду напівтвердих сирів. Його форма - циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 35-45 см, вагою 15-22кг.
Смакові властивості: Гіркувато-пряний смак, яскраво виражений аромат сиру без сторонніх присмаків і запаху.
Зовнішній вигляд: Тісто сиру однорідне, тверде, пластичне, злегка ламке при згинанні. Має правильний малюнок, без розривів, тріщин, маленькі вічка овальної форми у невеликій кількості. Поверхня не дуже рівна, чиста; кірка рівна, товста, без пошкоджень; тертий сир - однорідна маса.
Термін дозрівання: 180 діб.
Ідея подачі: щоб сир не втрачав притаманні йому аромат і смак, його потрібно нарізати безпосередньо перед подачею на стіл, попередньо діставши з холодильника за 2-3 години до цього. Сири від Селиської сироварні, нарізані тонкими скибочками, особливо підходять для десерту, а також до чаю, какао і кави. Їх смак прекрасно гармонує з виноградними винами і пивом. Вони - прекрасний компонент для м'ясних страв, страв з дичини і риби. Натертим сиром можна посипати відварені макарони, бутерброди з маслом, переводити чудову закарпатську страву - токан, використовувати для приготування запіканок та піци. Сири можна подавати з виноградом, горіхами, абрикосами, чорносливом.
Склад: молоко коров'яче, закваска, сіль.
Умови зберігання: Зберігати при температурі не більше + (2-5) ° С - 90 діб з моменту закінчення процесу дозрівання.
Виробник: Селиська сироварня, Закарпатська область, с.Нижнє Селище
Селиська сироварня - соціальний проект, започаткований жителями Нижнього Селища та Європейським кооперативом Лонго Май. Сироварня переробляє молоко від сільського населення, що проживає недалеко від знаменитого Поля нарцисів у Карпатах.
Корів годують тільки натуральними кормами. З метою виготовлення якісного сиру, кількість його обмежена. Молоко кожного постачальника щодня контролюється. Селиський сир-біологічно чистий продукт.
Закарпаття відоме всій Україні природі, горами, чистими річками, колоритним фольклором і базами відпочинку. З вересня 2002 року до цього переліку додався перший сир, виготовлений в Україні по тисячолітньої виробничої традиції Швейцарських Альп. Двоє з шести сироварів, вихідців з цього ж села Нижнє Селище, пройшли стажування в Швейцарії.
Господар сироварні, Петро Пригара, не оминув і питання екології, стічні води очищаються за допомогою фільтрів і вода стає знову придатною для пиття.
На сьогоднішній день, відвідування Селиської сироварні і дегустація сирів є надзвичайно популярним пунктом у програмах туроператорів більшості областей України.
У цей час, у покупців Натур Бутик є можливість насолоджуватися унікальними сирами, не виїжджаючи з Києва. Але варто відзначити, що виробник робить упор не на кількість, а на якість. Буває, що сири продаються на місці без залишку, так і не відправившись до Києва. В такому випадку в магазинах Натур Бутик тимчасово відсутні в продажу сири від Селиської сироварні.